Изнајмувајте автомобили во SIXT ширум светот со ексклузивни привилегии за сопствениците на премиум картички Visa

Службата за изнајмување автомобили SIXT работи во над 100 земји и на сопствениците на  премиум картичките Visa им обезбедува посебни услови за своите услуги:

 • Visa Gold  — 10 % на услугата за изнајмување автомобили.
 • Visa Platinum и Visa Platinum Business — 10 % на услугата за изнајмување автомобили и на статусот на сметката SIXT Gold.
 • Visa Signature и Visa Signature Business — 15 % за изнајмување автомобили и за статусот на сметката SIXT Gold.
 • Visa Infinite — 15 % за изнајмување автомобили, 10 % за однапред резервирани патувања со SIXT трансфери и првокласни лимузини и за статусот на сметката SIXT Platinum.

За да ја искористите поволности:

 1. Одете на веб-страницата на SIXT со помош на посебниот линк зависно од вашата картичка Visa:
  Visa Gold
  Visa Platinum и Visa Platinum Business
  Visa Signature и Visa Signature Business
  Visa Infinite
 2. Наведете го местото/адресата и датумите за прием и враќање на автомобилот;
 3. Попустот автоматски ќе се примени и ќе се одземе од прикажаните цени;
 4. Поволностите на SIXT Gold и SIXT Platinum, исто така, ќе се активираат автоматски;
 5. Изберете автомобил и пополнете ги вашите лични податоци;
 6. Платете за резервацијата на автомобилот со картичката Visa што одговара на категоријата во линкот што го следевте;
 7. Завршете ја резервацијата и уживајте во удобното патување со Sixt и Visa.

Услови на поволности:

За да ја искористите привилегијата, употребете го специјалниот линк што одговара на категоријата на вашата картичка Visa:

Поволност не важи за износот на даноците, таксите и другите дополнителни трошоци.

Поволност важи за изнајмување низ целиот свет.

Поволност не може да се користи во комбинација со други промоции или корпоративни цени.

 • Може да важат надоместоци за откажување и ограничувања на рутата.
 • Резервациите се прават според категоријата на автомобили, а не според конкретен модел на автомобил, што зависи од достапноста во моментот на преземање на возилото.
 • Изнајмувачот мора да ги исполнува возачко-кредитните услови на SIXT.
 • Изнајмувачот мора да ги исполнува условите на SIXT за возраст (минималната возраст може да варира зависно од местото и категоријата на возилото).
 • Може да важат дополнителни дневни трошоци за изнајмувачи под 21 година.
 • Сите изнајмувања и резервации подлежат на информациите за изнајмување на веб-страницата на SIXT.

* Поволност подлежи на промени без претходна најава. 

Поволност важи до 25 октомври 2025 година.

Често поставувани прашања