Učinite vaša putovanja komfornijim uz Visa Premium kartice

Iskoristite prednosti Fast Line usluge koju je kompanija Visa omogućila svim korisnicima Visa Platinum, Visa Signature, Visa Infinite, Visa Platinum Business i Visa Signature Business kartica na međunarodnom aerodromu Heydar Aliyev u Bakuu sve do 30. oktobra 2024. godine.

Usluge koje spadaju u Fast Line pogodnost uz Visa Premium kartice:

 • Brža prijava na let.
 • Brža dostava prtljaga i avio bezbednost.
 • Zaobilaženje pasoške kontrole prilikom odlaska i dolaska.

Broj usluga dostupnih tokom godine

Visa Platinum card

Visa Platinum

x2

Visa Signature card

Visa Signature

x4

Visa Infinite card

Visa Infinite

x6

Visa Platinum Business

Visa Platinum Business

x2

Visa Signature Business

Visa Signature Business

x4


Kako da iskoristite Fast Line uslugu: Salam Gold Visa (Odlazak)

 1. Potrebno je da korisnik Visa Premium kartice putem Visa Concierge servisa, najmanje 12 sati prije polaska, dostavi sljedeće podatke:
  1. Ime i prezime putnika;
  2. datum, vrijeme i broj leta;
  3. kontakt telefon putnika;
  4. prilikom rezervacije, potrebno je da korisnik Visa Platinum / Visa Platinum Business / Visa Signature / Visa Signature Business / Visa Infinite kartice napomene da učestvuje u kampanji Fast Line koju je omogućila Visa.
 2. Nakon primanja zahtjeva, osoblje aerodroma obavještava putnika ka kom ulazu na terminalu je potrebno da se uputi. 
 3. Osoblje aerodroma dočekuje putnika i pokazuje mu znak koji je označen na ulaznom terminalu i prati ga do šaltera Salam Service, koji se nalazi na ulazu 1 ili 2 na terminalu 1 ili 2.
 4. Putniku se nudi usluga nošenja prtljaga. Ove usluge važe samo do šaltera za prijavu, nakon čega se usluga dodatno naplaćuje. Potom, član osoblja aerodroma prati putnika do Fast Line šaltera za prijavu.
  Po dolasku na Fast Line šalter i prijavu prtljaga, putnik daje kartu članu osoblja aerodroma na uvid. Ako su predati dokumenti u redu, član osoblja aerodroma nastavlja sa procesom prijave za let.
  Ako putnik ima robu koju je potrebno prijaviti, zapošljeni na aerodromu će ga sprovesti do potrebnog šaltera i pomoći mu u popunjavanju carinske deklaracije, a potom će ga uputiti ka zoni bezbijednosti kako bi se carinjenje brže obavilo.
 5. Korisnik kartice ima u ponudi uslugu pakovanja jednog prtljaga, koja je uključena u Salam Gold Visa uslugu, prije nego što ga preda na odgovarajući šalter za prijavu.
 6. Po ulasku u zonu bezbijednosti, putnik daje na uvid svoju kartu za ukrcavanje radi provjere. Putnik mora proći provjeru i predati ručni prtljag koji će zatim biti skeniran rendgenskim uređajem za provjeru prtljaga. Potom će putnik biti upućen ka šalteru za brzu kontrolu pasoša.
 7. Na pasoškoj kontroli, putnik daje na uvid svoju kartu za ukrcavanje radi provjere.
 8. Nakon svih obavljenih procjedura, putnik će biti ispraćen do čekaonice za ukrcavanje.

 

*Korisniku se nudi usluga pakovanja jednog komada prtljaga, koja je uključena u Salam Gold Visa uslugu, prije nego što ga preda na odgovarajući šalter za prijavu.

Kako da iskoristite Fast Line uslugu: Salam Platinum Visa (Dolazak)

 1. Potrebno je da korisnik Visa Premium kartice putem Visa Concierge servisa, najmanje 12 sati prije polaska, dostavi sljedeće podatke:
  1. Ime i prezime putnika;
  2. datum, vrijeme i broj leta;
  3. kontakt telefon putnika;
  4. prilikom rezervacije, potrebno je da korisnik Visa Platinum / Visa Platinum Business / Visa Signature / Visa Signature Business/ Infinite kartice napomene da učestvuje u kampanji Fast Line koju je omogućila Visa.
 2. Osoblje aerodroma pokazuje putniku znak na ulazu u Terminal 1 kod platforme.
 3. Osoblje aerodroma prati putnika do odgovarajućeg šaltera radi brže pasoške kontrole i čekiranja.
 4. Nakon brže pasoške kontrole, bez čekanja u redu, osoblje aerodroma prati putnika do premium salona koji se nalazi na Terminalu 2 na aerodromu.
 5. Nosač prtljaga uzima potvrdu od putnika, a potom preuzima i nosi prtljag. Ukoliko je potrebno, korisniku se nudi i pomoć pri popunjavanju carinske deklaracije.

 

*Ako putnik želi da otkaže Fast Line uslugu, korisnik kartice to mora da prijavi u Visa Concierge Chat Bot kanalu, najmanje 3 sata prije polaska.

Ponuda traje do 30. oktobra 2024. godine


Pitanja i odgovori

Zakoračite u svijet privilegija uz Visa Premium kartice