Доживејте поголема удобност со Visa додека патувате!

До 30 октомври 2024 година целосно искористете ја услугата Fast Line од Visa достапна за вашите премиум бизнис-картички Visa Platinum, Visa Signature, Visa Infinite, Visa Platinum Business и Visa Signature Business на меѓународниот аеродром „Хејдар Алиев“ во Баку.

Fast Line од Visa ги нуди следниве услуги:

 • Забрзана процедура за пријавување за летот.
 • Брза испорака на багаж и безбедност при летот.
 • Заобиколување на пасошката контрола при поаѓање и пристигнување.


Број на услуги достапни во текот на годината

Visa Platinum card

Visa Platinum

x2

Visa Signature card

Visa Signature

x4

Visa Infinite card

Visa Infinite

x6

Visa Platinum Business

Visa Platinum Business

x2

Visa Signature Business

Visa Signature Business

x4


Како да ја користите услугата Fast Line: Salam Gold Visa (Поаѓање)

 1. Сопственикот на премиум картичката мора да контактира со службата Visa Concierge најмалку 12 часа пред поаѓањето и да ги даде следниве информации:
  1. име и презиме на патникот;
  2. датум, време и број на летот;
  3. телефонски број за контакт на патникот;
  4. при нарачката, корисникот треба да има предвид дека како носител на картичка Visa Platinum / Platinum Business / Visa Signature / Visa Signature Business / Visa Infinite е учесник во кампањата Fast Line на Visa.
 2. По добивањето на барањето, персоналот на аеродромот го информира патникот до кој влез на терминал треба да пристапи.
 3. Персоналот на аеродромот го пречекува патникот со знак на назначениот влез на терминалот и го придружува до шалтерот на сервисот Салам, кој, исто така, се наоѓа на влезот 1 или 2 на терминалот 1 или 2.
 4. На патникот му се нудат портирски услуги. Овие услуги се обезбедуваат до шалтерот за пријавување, по што оваа услуга дополнително се наплаќа. Потоа, член на персоналот на аеродромот го придружува патникот до шалтерот за пријавување на Fast Track. По пристигнувањето на шалтерот за забрзано пријавување и пријавувањето на багажот, патникот му го покажува билетот(ите) на членот на персоналот на аеродромот. Доколку документи се во ред, членот на персоналот на аеродромот продолжува со процесот на пријавување на летот.
  Доколку корисникот има ставки за пријавување, агентот на аеродромот ќе го води корисникот до бараниот шалтер и ќе му помогне во пополнувањето на царинската декларација. Следно, корисникот ќе биде упатен во безбедносната зона за забрзана проверка.
 5. На патникот му се нуди услугата за пакување еден багаж, кој е вклучен во услугата Salam Gold Visa, пред да го пријави на соодветниот шалтер.
 6. При влегувањето во безбедносната зона, патникот го дава својот билет за проверка. Тој мора да помине низ личен претрес и проверка на рачниот багаж преку рендген. Следно, патникот ќе биде упатен до шалтерот за експресна пасошка контрола.
 7. Во пасошката контрола, патникот го дава својот билет за проверка.
 8. По завршување на потребните процедури, патникот се придружува до општата чекалница за летот

 

*На корисникот му се нуди услугата за пакување еден багаж, кој е вклучен во услугата Salam Gold Visa, пред да го пријави на соодветниот шалтер.

Како да ја користите услугата Fast Line: Salam Platinum Visa (Пристигнување)

 1. Носителот на премиум картичка мора да се јави во службата Visa Concierge најмалку 12 часа пред поаѓање и да ги даде следниве информации:
  1. име и презиме на патникот;
  2. датум, време и број на летот;
  3. телефонски број за контакт на патникот;
  4. при нарачката, корисникот треба да има предвид дека како сопственик на картичка Visa Platinum / Visa Platinum Business / Visa Signature / Visa Signature Business / Visa Infinite, е учесник во кампањата Fast Line на Visa.
 2. Персоналот на аеродромот го пречекува патникот со знак на влезот во терминал 1 од страната на платформата.
 3. Персоналот на аеродромот го придружува патникот до соодветниот шалтер за брза пасошка контрола и врши пријавување надвор од линијата.
 4. По забрзана пасошка контрола без редица, персоналот на аеродромот го придружува патникот до премиум салонот во терминалот 2 на аеродромот.
 5. Портирот го зема билетот за барање багаж од патникот. Багажот му се обезбедува на патникот од страна на портирот. Доколку е потребно, се нуди помош при пополнување на царинската декларација.

 

*Доколку патникот сака да ја откаже услугата Fast Line од Visa, мора да го пријави тоа во службата Visa Concierge 3 часа пред поаѓање.

Период на понуда: до 30.10.2024 година.


Прашања и одговори

Зачекорете во светот на привилегиите со Visa Премиум картичките